جزیره من
جزیره من

جزیره من

آلبوم های محسن چاوشی در یک نگاه


آلبوم های محسن چاوشی در یک نگاه

● یه شاخه نیلوفر
اولین آلبوم رسمی و مجاز محسن چاوشی با حاشیه های زیادی همراه بود. بعضی اعتقاد دارند این آلبوم و موسیقی فیلم سنتوری بهترین آثار محسن چاوشی و از بهترین آثار موسیقی پاپ دهه گذشته بوده اند. یه شاخه نیلوفر بعد از دو سال سکوت چاوشی به بازار آمد. استقبال از این آلبوم به حدی بود که در رده پرفروش ترین آثار موسیقی ایران تاکنون قرار گرفت.
«یه شاخه نیلوفر» در فضایی لایت و ترنس ساخته شده و فضای آن بسیار شبیه به کارهای پیشین چاوشی بود. به عقیده خیلی از طرفداران چاوشی «یه شاخه نیلوفر» همچنان بهترین اثر منتشر شده از چاوشی است. هرچند برخی ها خودکشی ممنوع یا سنتوری را ترجیح می دهند.
● سلام آقا
چاوشی یک خواننده مناسبتی هم هست. او در مناسبات های مختلف مذهبی و ملی همیشه حضور داشته و در تمام آلبوم های گروهی پاپ که به صورت مناسبتی منتشر شده اند ترانه هایی از او موجود بوده است.
سلام آقا اولین تجربه چاوشی در این زمینه بود. در این آلبوم چاوشی دو تک آهنگ با موضوع محرم و امام حسین (ع) دارد. شرکت در آلبوم گروهی سلام آقا در کنار خوانندگان معروف دیگری چون رضا صادقی برای چاوشی یک نوع تثبیت در بازار مجاز محسوب می شد.
البته چاوشی قبل از این هم ترانه هایی را با موضوعات مذهبی خانواده بود. کفترچاهی و امام رضا (ع) معروف ترین این ترانه ها هستند.

ژاکت
ژاکت ششمین آلبوم استودیویی محسن چاوشی است. این اثر دومین آلبوم استودیویی دارای مجوز این خواننده است که ترانه های آن توسط امیر ارجینی، حسین صفا، کیکاووس یاکیده و علی مهرگان سروده شده اند.
سه قطعه از قطعات این آلبوم توسط محمدرضا آهاری، دو قطعه توسط شهاب اکبری و باقی قطعات توسط خود محسن چاوشی ساخته شده اند. طبق نظرسنجی ها «ژاکت» به عنوان دومین آلبوم رسمی محسن چاوشی توانست در رقابت با آلبوم های ۱۴ علی لهراسبی و یکی بود، یکی نبود رضا صادقی عنوان محبوب ترین آلبوم پاپ سال ۱۳۸۸ موسیقی ایران را نصیب خود کند.
ژاکت از نظر فرم و آهنگسازی با «یه شاخه نیلوفر» فاصله زیادی داشت. اضافه شدن آهنگ های شیش و هشت و تنظیم متنوع آهنگ ها رنگ و بوی دیگری به ژاکت داده بود.
هشت
آلبوم هشت یک آلبوم پاپ مذهبی با حضور چند خواننده است. این آلبوم قرار بود به مناسبت ۸/۸/۸۸ سالروز میلاد علی بن موسی الرضا (ع) منتشر شود ولی انتشار آن تا اردیبهشت ۱۳۸۹ به تعویق افتاد. محسن چاوشی در این آلبوم یک قطعه به نام «کاشکی» با ترانه ای از امیر ارجینی و تنظیم شهاب اکبری داشت.
چاوشی پیش از این هم آهنگ هایی را درمورد امام رضا مانند «کفتر چاهی» و «امام رضا» خوانده بود. حمید حامی، بابک جهانبخش، امین رستمی، علیرضا شهاب، رضا صادقی، رضا یزدانی و علی اصحایی دیگر خوانندگان این آلبوم بودند.

حریص
حریص سومین آلبوم رسمی چاوشی بود و تغییر سبک او در این آلبوم نسبت به آلبوم های قبلی بیشتر بود. کوشان حداد، شهاب اکبری، امید حجت، امیرحسین سرگزی و محسن چاوشی این آلبوم را تنظیم کرده اند و امیر ارجینی، حسین صفا و علی بحرینی ترانه سرایان قطعات هستند.
قطعه اول آلبوم به نام «چمدان» و قطعه سوم به نام «غیرمعمولی» خیلی زود تبدیل به محبوب ترین آهنگ های چاوشی شدند. ترانه های آلبوم، حال و هوای همیشگی آثار چاوشی را به همراه دارند و با وجود اینکه چند قطعه ریتمیک در آلبوم هست، همچنان همان غم همیشگی در صدای زخمی او وجود دارد.
سنتوری
آلبوم سنتوری درواقع ترکیبی از ترانه های فیلم سنتوری به همراه چند ترانه قدیمی دیگر از چاوشی بودند که پیش از این در آلبوم های غیرمجاز این خواننده منتشر شده بودند.
این آلبوم توسط شرکت ایرانگام منتشر شد و به خاطر زمان زیدی که از ساخت آن می گذشت و انتشار اینترنتی وسیع آن مورد استقبال شدیدی قرار نگرفت.
دلصدا
دلصدا سومین آلبوم مناسبتی و گروهی پاپ بود که چاوشی هم در آن شرکت داشت. این آلبوم با موضوع جنگ ساخته شده بود و خوانندگانی چون «رضا صادقی»، «علی لهراسبی»، «بنیامین بهادری»، «محسن چاوشی»، «بابک جهانبخش»، «فرزاد فرزین»، «محمد علیزاده» و «مهدی ریاحی» در آن حضور داشتند.
چاوشی پیش از این آلبوم و بعد از آن ترانه هایی را با موضوع جنگ و دفاع مقدس خوانده بود که مهم ترین آنها ترانه «پرچم سفید» است. چاوشی با تک آهنگ «نفرین به جنگ» در این آلبوم حضور داشت. شایعه بود که قرار است آلبوم دلصدای ۲ با موضوع امام زمان (عج) هم با حضور همین خوانندگان در نیمه شعبان منتشر شود که بعدها از طرف تهیه کننده تکذیب شد.
خاص
«خاص» اولین آلبوم گروهی پاپ بود که برای مناسبت خاصی منتشر نمی شد. خاص، ترکیبی از ستاره های موسیقی پاپ بود که طبق قرار بهترین تک آهنگ های شان را در آن ارایه داده بودند. درواقع یک مجموعه آهنگ به سلیقه تهیه کننده. در این آلبوم به غیر از محسن چاوشی خوانندگان دیگری مانند فرزاد فرزین، مازیار فلاحی، علی اصحابی، بابک جهانبخش، پیام صالحی، مهدی مدرس، شهاب رمضان و رضا یزدانی هم حضور داشتند.
ترانه سرایی آلبوم را هم حسین صفا، یاحا کاشانی، مازیار فلاحی، سمیه کاویانی، محسن شیرالی، علی حسین زاده، امیر ارجینی، میثم یوسفی و سروش دادخواه برعهده داشتند.
پرچم سفید
پرچم سفید نام پنجمین آلبوم استودیویی محسن چاوشی است که توسط شرکت تصویر دنیای هنر در ۲۲ اسفندماه ۹۰ منتشر شد. کوشان حداد، شهاب اکبری، سینا حجازی، امیر جمال فرد این آلبوم را تنظیم کرده اند و حسین صفا و اسلام ولی محمدی ترانه سرایان این اثر هستند.
پرچم سفید در ژانر پاپ، راک و هاوس ساخته شده است اما از نظر تنظیم و ترانه با آلبوم های قبلی چاوشی فاصله داشت.

 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد